Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Δήμος Τρίπολης στο Συνέδριο InterCity Youth 2022

Φωτογραφία: tripolis.gr

10ο Συνέδριο InterCity Youth - Επίκεντρο η νεολαία

Στο 10ο Συνέδριο της οργάνωσης InterCity Youth συμμετείχε ο Δήμος Τρίπολης που έλαβε χώρα στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας μεταξύ 27-29 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των μελών της μη κυβερνητικής οργάνωσης, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκεται ο Δήμος Τρίπολης. Το συνέδριο, σύμφωνo με τους ιδρυτικούς στόχους και τις δράσεις της οργάνωσης, αφορούσε σε προγράμματα και έργα που τοποθετούν τη νεολαία στο επίκεντρο.

Ο Δήμος Τρίπολης διεξήγαγε το σεμινάριο «Let them … loose. The city won’t lose!» στο οποίο παρουσιάστηκαν οι δράσεις που διοργανώνονται για και με τη νεολαία στην πόλη μας. Οι σύνεδροι επίκροτησαν τις πρωτοβουλίες του Δήμου, πρότειναν νέες και καινοτόμες ιδέες και αντάλλαξαν απόψεις, εμπειρίες και συναισθήματα σχετικά με τις δράσεις στις δικές τους πόλεις και χώρες.

Περίπου 150 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στη Λιουμπλιάνα, ξεναγήθηκαν σε κέντρα νεότητας της πρωτεύουσας και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό, πολιτισμικό και γαστρονομικό πρόγραμμα που συνδιοργάνωσαν οι οργανώσεις InterCity Youth και Movit με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Επιστήμης και Αθλητισμού της Σλοβενίας και του Δήμου Λιουμπλιάνας και τη συγχρηματοδότηση του Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη και τη λήξη του συνεδρίου απηύθυνε ο Πρόεδρος της InterCity Youth, κύριος Jonas Adgur, ενώ κεντρικές ομιλίες έδωσαν σημαίνοντα πρόσωπα από τους χώρους της νεολαίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της Σλοβενίας και διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: https://www.intercity2021.net/

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.