Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Την Κυριακή τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Από το Σάββατο 23 έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

H ομάδα «επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» κάνει στάση στη  Δημητσάνα, όπου διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής στο φουαγιέ του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας από τις 23 έως και τις 31 Ιουλίου 2022  (ώρες λειτουργίας 10:00 – 19:00).

Η φετινή μας έκθεση αρχικά στήθηκε τον Ιούνιο στην Τρίπολη στα πρώην «Χρωματουργεία Λουκαΐτη», ένα ξεχωριστό διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης, που ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε κάτι καινούργιο. Σήμερα ο χώρος λέγεται «Ευτοπία» και αποτελεί έναν συνεργατικό τόπο Πολιτισμού κ Συμβουλευτικής.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με την ιδέα της πρώτης ύλης, του χρώματος, στο χώρο όπου γινόταν παλιά η παραγωγή του και πιάσαμε το νήμα της Ιστορίας που μας οδηγεί στην παραγωγή ενός ζωγραφικού έργου, ενός έργου Τέχνης.

Τόσο το κτίριο όσο κ το έργο τέχνης έχει τη βιογραφία του. 

Εδώ στην συλλογική έκθεση των Επιβατών στο Τρένο του Πολιτισμού αφουγκραζόμαστε τις μικρές ιστορίες που κουβαλάνε τα μικρά έργα μας και όλοι μας φιλοδοξούν να συνθέσουν ένα μεγαλύτερο νόημα. 

Σαν επιβάτες ενός φανταστικού τρένου έχουμε στο μυαλό μας πολλά ταξίδια: …ταξίδια στο Χώρο και στο Χρόνο, ταξίδια σε μυστικά μονοπάτια της Τέχνης. 

Αν ισχύει ο στίχος του ποιητή που λέει ότι «…προορισμός του ανθρώπου είναι η τέχνη..» , πιθανόν να είμαστε σε καλό δρόμο, μιας και θα υπάρξουν και αλλοι προορισμοί στο μέλλον.

Η έκθεση στη Δημητσάνα, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, είναι η πρώτη μας εξόρμηση εκτός Τρίπολης και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γι αυτό!

Διάρκεια έκθεσης: 23-31 Ιουλίου 2022  και ώρες λειτουργίας 10:00 – 19:00 

Εγκαίνια έκθεσης Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 19:30

Καλεσμένοι όλοι όσοι αγαπούν την Τέχνη 

Λίγο περισσότερα λόγια για εμάς:

Οι επιβάτες στο τρένο του πολιτισμού συγκεντρώθηκαν πρώτη φορά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τρίπολης το 2019 και διοργάνωσαν ομαδική έκθεση ζωγραφικής με παράλληλες δράσεις στην αίθουσα αναμονής του σταθμού. 

Η δεύτερη ομαδική έκθεση έγινε στο  φουαγιέ του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου το 2021 με έργα ζωγραφικής πάνω σε στίχους του Κώστα Καρυωτάκη και παράλληλες εκδηλώσεις (θεατρική παράσταση, προβολή ταινίας με θέμα τον αγαπημένο συμπολίτη μας σπουδαίο ποιητή) 

Η  τρίτη στην ¨Ευτοπία¨, πρώην Χρωματουργεία Λουκαΐτη και το τρένο μας έχει γεμίσει τα ντεπόζιτα του με ιδέες και χρώματα και θα κάνει και άλλες στάσεις στο προσεχές μέλλον (περισσότερα για εμάς καθώς και νέα μας θα μάθετε στη σελίδα μας στο Facebook: Επιβάτες στο τρένο του πολιτισμού - στάση Τρίπολη).

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.