Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Έκθεση ζωγραφικής στην Καρύταινα!

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών».

Η ομάδα «επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού» ύστερα από την επιτυχημένη  στάση της  στη  Δημητσάνα, όπου διοργάνωσε έκθεση ζωγραφικής  στο φουαγιέ του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας την τελευταία εβδομάδα του  Ιουλίου 2022, ανεβάζει  και άλλους επιβάτες  στο βαγόνι της και ταξιδεύει προς Καρύταινα, όπου θα κάνει στάση για όλο τον Αύγουστο και  διοργανώσει εκ νέου μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «…Ιστορίες χρωμάτων»  στον εμβληματικό χώρο του Πύργου της Λεβένταινας. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών».

Θα διαρκέσει από τις 3 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 

Θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά πλην Τρίτης από τις 8:30 έως τις 15:30

Εγκαίνια θα γίνουν την  Τετάρτη 3/8 στις  11:30 π.μ

*Λίγα λόγια για εμάς:

Οι επιβάτες στο τρένο του πολιτισμού συγκεντρώθηκαν πρώτη φορά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τρίπολης το 2019 και διοργάνωσαν ομαδική έκθεση ζωγραφικής με παράλληλες δράσεις στην αίθουσα αναμονής του σταθμού. 

Η δεύτερη ομαδική έκθεση έγινε στο  φουαγιέ του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου Τρίπολης το 2021 με έργα ζωγραφικής πάνω σε στίχους του Κώστα Καρυωτάκη και παράλληλες εκδηλώσεις (θεατρική παράσταση, προβολή ταινίας με θέμα τον αγαπημένο συμπολίτη μας σπουδαίο ποιητή) 

Το φετινό μας ταξίδι, πριν τη Δημητσάνα και την Καρύταινα, αρχικά ξεκίνησε τον Ιούνιο στην Τρίπολη στα πρώην «Χρωματουργεία Λουκαΐτη», ένα ξεχωριστό διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης, που ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε κάτι καινούργιο. Σήμερα ο χώρος λέγεται «Ευτοπία» και αποτελεί έναν συνεργατικό τόπο Πολιτισμού κ Συμβουλευτικής.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με την ιδέα της πρώτης ύλης, του χρώματος, στο χώρο όπου γινόταν παλιά η παραγωγή του και πιάσαμε το νήμα της Ιστορίας που μας οδηγεί στην παραγωγή ενός ζωγραφικού έργου, ενός έργου Τέχνης.

Τόσο το κτίριο όσο κ το έργο τέχνης έχει τη βιογραφία του. 

Εδώ στην συλλογική έκθεση των Επιβατών στο Τρένο του Πολιτισμού αφουγκραζόμαστε τις μικρές ιστορίες που κουβαλάνε τα μικρά έργα μας και όλοι μας φιλοδοξούν να συνθέσουν ένα μεγαλύτερο νόημα. 

Σαν επιβάτες ενός φανταστικού τρένου έχουμε στο μυαλό μας πολλά ταξίδια: …ταξίδια στο Χώρο και στο Χρόνο, ταξίδια σε μυστικά μονοπάτια της Τέχνης. 

Αν ισχύει ο στίχος του ποιητή που λέει ότι «…προορισμός του ανθρώπου είναι η τέχνη..», πιθανόν να είμαστε σε καλό δρόμο, μιας και θα υπάρξουν και άλλοι προορισμοί στο μέλλον

(περισσότερα για εμάς καθώς και νέα μας θα μάθετε στη σελίδα μας στο Facebook: Επιβάτες στο τρένο του πολιτισμού - στάση Τρίπολη).

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.