Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Τ' Αηδόνι της Ανατολής" στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού

Φωτογραφία: tripolis.gr

Θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 7:00 το απόγευμα από πλατεία Κολοκοτρώνη.

"Τ' ΑΗΔΟΝΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ". Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών, ο Λάμπρος Λιάβας και το μουσικό σχήμα “Polis Ensemble” παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με θέμα τον ρόλο και τη σημασία της μουσικής και του τραγουδιού ως ταυτότητα και μνήμη για τον προσφυγικό Ελληνισμό.

Την Πέμπτη 11/8/2022 στις 9.00 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Τρίπολης.

Συντελεστές

Συγκρότημα «POLIS ENSEMBLE” και ο καθηγητής κ. Λάμπρος Λιάβας

Είσοδος ελεύθερη.

--------------------------------------

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ & ΜΝΗΜΗ στα τραγούδια ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή.

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ & το μουσικό σχήμα Polis ΕΝ5ΕΜΒΙΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ μία μουσική παράσταση με θέμα το ρόλο και τη σημασία της μουσικής και του τραγουδιού ως ταυτότητα και μνήμη για τον προσφυγικό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ στηρίζεται σε μίαν επιλογή από αντιπροσωπευτικά κείμενα και τραγούδια που διατρέχουν τις διάφορες περιοχές του Μικρασιατικού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΣΜΥΡΝΗ — ΙΩΝΙΑ, ΚΩΝ/ΛΙΑ — ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ.

Τα κείμενα υπογράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΒΑΣ καθηγητής Εθνομουσιολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών που έχει αναλάβει και την επιστημονική καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την παρουσίαση της παράσταση.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Ορχομενού
Γ. ΚΑΣΤΟΥΜΗΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.