Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τεγέα: Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας (pics, vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Παλαιά Επισκοπή Τεγέας, βράδυ Κυριακής, 14ης Αυγούστου 2022

Πολλοί επίσημοι και πιστοί συνόδευσαν την εικόνα της Παναγίας, κατά την καθιερωμένη λιτάνευσή της στο χώρο της Επισκοπής της Τεγέας, στα πλαίσια του Εορτασμού της Κοιμήσεώς της. Ως είθισται, στην εκδήλωση συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης κι αγήματα σχολείων της περιοχής.

Κατά τη λειτουργία που προηγήθηκε στο Ναό της Παλαιάς Επισκοπής Τεγέας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος, μεταξύ άλλων, καταφέρθηκε εναντίον της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία, κατά τη γνώμη του, νομοθετεί με τέτοιο τρόπο που πλήττει το θεσμό της Οικογένειας.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία τοποθέτησης της ιεράς εικόνας- η οποία είχε τεθεί σε "λαϊκό προσκύνημα"- σε κατάλληλο σημείο, προκειμένου να ξεκινήσει η λιτάνευσή της.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.