Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τα εγκαίνια της 50ής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης στην Τεγέα (pics, vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Άνοιξε τις "πύλες" της, κι επίσημα, για το κοινό η 50ή Παμπελοποννησιακή Έκθεση της Τεγέας που φιλοξενείται στο πάρκο που διαχειρίζεται ο Τεγεατικός Σύνδεσμος.

Η "επανεκκίνηση" της Έκθεσης, "χαιρετίστηκε" απ' όλους τους ομιλητές της τελετής των Εγκαινίων, ενώ στον αγιασμό που προηγήθηκε, χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος. 

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ την Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ., κ. Κώστας Βλάσης.

Ορισμένως, τόσο κατά τις τοποθετήσεις τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όσο και, εν πολλοίς, στις δηλώσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε., οι κύριοι Βλάσης, Νίκας και Τζιούμης έκαναν έναν απολογισμό της μέχρι τώρα δραστηριότητας εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Πέλοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, αντίστοιχα, αναφερόμενοι σε έργα και πρωτοβουλίες που είτε έχουν υλοποιηθεί είτε πρόκειται να προταχθούν προς υλοποίηση στο μέλλον. Η κ. Καλογήρου, από την πλευρά της, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Έκθεσης.

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, ο Πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κ. Γεωργία Παναγοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Ελένη Καρούντζου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, κ. Γιώργος Λαγός, οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κ. Βόσνος και Τσιαμούλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Οπωσδήποτε, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά την Έκθεση αυτή καθαυτή, παρουσίασε η τοποθέτηση του Προέδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου, κ. Βασίλη Ψυχογιού, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές, λόγω και του δυσμενούς οικονομικού "κλίματος" που υφίσταται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε πως ο κ. Ψυχογιός αντιμετώπισε, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Τεγεατικού Συνδέσμου, για πρώτη φορά την "πρόκληση" της διοργάνωσης μιας Παμπελοποννησιακής Έκθεσης.

Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο ίδιος στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.