Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μεγαλόπολη: Θεατρική Παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» σε άλλη τοποθεσία

Αλλάζει το μέρος διεξαγωγής της παράστασης λόγω καιρικών συνθηκών.

Υποσημείωση: Αλλαγή τοποθεσίας διεξαγωγής της παράστασης.
Aρχικά η θεατρική παράσταση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για κακές καιρικές συνθήκες σήμερα 24 Αυγούστου στην πόλη της Μεγαλόπολης, η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο «Πολύβιος».

Ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή, στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου

Θεάτρου την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, στις 21:00.

Είσοδος Ελεύθερη

Υποσημείωση: Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης.

Λίγα λόγια για το έργο

Η "Ανδρομάχη" είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται

οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου, ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών.

Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης….. η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της  Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της…το αντίπαλον δέος της  “Ωραίας” Ελένης.

Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

 

Το έργο έχει όντως έναν ιδιαίτερα πολυσήμαντο χαρακτήρα (κοινωνικό, προσωπικό, θρησκευτικό, φιλοσοφικό, πολιτικό και ερωτικό).

Στοχοποιεί ταυτόχρονα πολλά δεινά: τον πόλεμο αυτό καθαυτό, την απληστία, την προδοσία, τις προσωπικές αδυναμίες, την εν τυφλώ υποταγή

στους θεούς (χωρίς και να τους απορρίπτει όμως) και τη γυναικεία απιστία χωρίς να απορρίπτει τον καλό γάμο ο οποίος στηρίζεται στη σωφροσύνη της γυναίκας και του άνδρα.

“ Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε, λάμπ’ η αρετή τους”. (Ευριπίδης)

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί-Κίνηση: Γιάννης Νικολαϊδης

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης

Σκηνικά:Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια: ‘Ολγα Σχοινά

 

Η δομή του cast:

Ανδρομάχη:Φωτεινή Φιλοσόφου

Πηλέας:Γιάννης Νικολαϊδης

Μενέλαος: Νίκος Γιάννακας

Ερμιόνη: Κατερίννα Φελλά

Ορέστης-Αγγελιαφόρος:Γιάννης Τσιώμου

Τροφός-Κορυφαία:Έφη Θανοπούλου

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.