Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο ΣΑΟΟ εξορμά στην Άνδρο

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τριήμερη εκδρομή στη "Μικρά Αγγλία" του Αιγαίου. 

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] εξορμά το τριήμερο 16 - 18 Σεπτεμβρίου 2022 στη ‘’Μικρά  Αγγλία’’ του  Αιγαίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι στη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία. Θα επισκεφτούμε πανέμορφα χωριά, γραφικές παραλίες, εντυπωσιακά φαράγγια,  μοναστήρια και αξιόλογα μουσεία.  

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Παρασκευή 16/9

Αναχώρηση του λεωφορείου στις 5 το πρωί για Ραφήνα, από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 7.50 π.μ. για το λιμάνι του Γαυρίου. Άφιξη στην Άνδρο στις 9.50 και μετάβαση στο Μπατσί. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο αναχώρηση για Άνω  Απροβάτου - Παλαιόπολη - Βορεινά - Αϊπάτου - Κόρθι - όρμο Κορθίου.

Περπάτημα 1300 μ. μέχρι τη δημοφιλή παραλία της ‘’Γριάς το Πήδημα‘’, με την εντυπωσιακή αμμουδιά της και τον πελώριο βράχο. Από το Κόρθι θα κατευθυνθούμε στο χωριό Κόχυλος για να αρχίσουμε πορεία, δύο ωρών περίπου, στο φαράγγι των Διποταμάτων, με τους νερόμυλους και το τοξωτό γεφύρι. Έξοδος στον δρόμο  προς το Συνέτι.  Κατάληξη  στη Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού. Ελεύθερο πρόγραμμα. Επιστροφή στο Μπατσί, μέσω Μεσαριάς - Πιτροφού - Παλαιόπολης.

Σάββατο 17/9

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κάτω  Κατάκοιλο - Ρέματα - Βουρκωτή, το ορεινότερο χωριό του νησιού. 

Η Α’ ομάδα θα διασχίσει το φαράγγι του ποταμού Άχλα μέχρι την ομώνυμη παραλία -  υγρότοπο. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε το παλαιό καστρομονάστηρο του Aγίου Νικολάου, αγροτόσπιτα, το τοξωτό γεφύρι και πολλούς μικρούς καταρράκτες και βάθρες.

Η Β’ ομάδα θα φθάσει μέχρι το μοναστήρι του Aγίου  Νικολάου, θα περπατήσει τμήμα του φαραγγιού και θα επιστρέψει  στο μοναστήρι. Ακολούθως από τα Αποίκια θα περπατήσει μέχρι τις Στενιές και την παραλία  Γιάλια.

Εν τω μεταξύ η Α’ ομάδα θα κατευθυνθεί με καΐκι  στις Στενιές και την παραλία Γιάλια, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Διαφορετικά θα πεζοπορήσει μέχρις εκεί, ακολουθώντας χωματόδρομο και μονοπάτι. Επιστροφή όλων μαζί στο Mπατσί. 

Κυριακή 18/9

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κάτω Κατάκοιλο - Άρνη.

Η Α’ ομάδα από την Άρνη θα ανέβει στον Προφήτη  Ηλία και την κορυφή Πέταλο [997 μ.] του όρους  Κουβάρα, την ψηλότερη του νησιού. Κατάβαση στη Βουρκωτή από μονοπάτι [12] και συνέχεια προς Αποίκια – Χώρα [μονοπάτι 2].

Η Β’ ομάδα από τη Βουρκωτή θα κατέβει στα Αποίκια και τη Χώρα ακολουθώντας τα μονοπάτια 2 και 2α. Ελεύθερο πρόγραμμα για όλους. Μετάβαση στο Γαύριο. Aναχώρηση του πλοίου για Ραφήνα στις 7 μ.μ. Άφιξη  στις 9 μ.μ.  Επιστροφή στην Τρίπολη αργά το βράδυ. 

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.saoo,gr. 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.