Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Παρουσίαση βιβλίου στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μαλλιαροπούλειο

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Δελτίο τύπου των εκδόσεων "Λιοτρίβι-Παναγιώτα Γ. Σαράφη"

Η Παναγιώτα Γ. Σαράφη, εκπαιδευτικός, μεταφράστρια, ερευνήτρια, εκδότρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου, μας επιφύλασσε μια έκπληξη για την αρχή του φθινοπώρου. Μόλις εκδόθηκε, από τον εκδοτικό της οίκο ''Λιοτρίβι - Παναγιώτα Γ. Σαράφη'', το βιβλίο ''Η Τρίπολη στοχάζεται την ιστορία της και την παλιά κοινωνική της ζωή'' της καταξιωμένης συγγραφέως Πόπης Βραχιώτη - Λυμπεροπούλου. Μέσα στις σελίδες του μοναδικού στο είδος του αυτού βιβλίου, αποτέλεσμα προσωπικών της εμπειριών και καταγραφών, έρευνας και διηγήσεων που άκουσε, η συγγραφέας αναζητά και διασώζει μνήμες μιας εποχής όπου οι κάτοικοι μιας πόλης ζούσαν μέσα στην απλότητα και τη χαρά μιας αλώβητης ακόμα από την τεχνολογική επίθεση καθημερινότητας, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις με ένα διαφορετικό κώδικα ηθικής. Πρόκειται για βιβλίο-σταθμό, που θα πληροφορήσει, θα σχολιάσει-ερμηνεύσει, θα θέσει προβληματισμούς, θα θυμίσει πολλά και όμορφα στιγμιότυπα και καταστάσεις ζωής στους  παλαιότερους και θα μάθει και διδάξει τις νεότερες γενιές. Το βιβλίο  πρέπει να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της υφηλίου όπου υπάρχει Αρκάς αλλά και Έλληνας που αγαπά την Τρίπολη και την Αρκαδία αλλά και οποιοσδήποτε  θέλει να γνωρίσει  γεγονότα, ανθρώπους και τόπους μιας από τις πιο ιστορικές και όμορφες περιοχές της χώρας μας.

Αναμένοντας την παρουσίαση του βιβλίου στην Τρίπολη, την Αθήνα και σε άλλες πόλεις, συγχαίρουμε  τη συγγραφέα και την εκδότρια με την βεβαιότητα ότι  το βιβλίο θα προσφέρει  απόλαυση και γνώση στον αναγνώστη και θα αποτελέσει χρήσιμη βιβλιογραφική αναφορά στον μελλοντικό ερευνητή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.