Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ ΚΚΕ

Το ταξίδι του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή έκανε τη «στάση» του στην πόλη της Τρίπολης.

Για άλλη μια χρονια η πλατεία Άρεως ζωντάνεψε και πλημμύρισε με μουσική και όμορφες συζητήσεις. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάμπρος Γαβαλάς Μέλος του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκίνησε με έντεχνο πρόγραμμα από τον  Κώστα Τσελά. Ακολούθησε αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη από μέλη της ΚΝΕ, συνδυασμος από ποιήματα του Γ.Ριτσου , αφηγηματικά κείμενα και τραγούδια.

 Στην συνέχεια  πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Βασιλική Γκιόκα, μέλος του γραφείου περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων τόνισε το ανατρεπτικό πολιτικό μήνυμα του Φεστιβάλ που «αντέχει» και εξελίσσεται μέσα στον χρόνο.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες,τα οποία γιγαντώνονται με την ακριβεία , και στις τεράστιες αντιφάσεις του Καπιταλιστικού συστήματος. Η Ομιλία έκλεισε με αναφορά στον αγώνα των απεργών στο λιμάνι του Πειραιά ,στο εμφιαλωτήριο της επιχείρησης ¨Μαλαματίνα¨ στη Θεσσαλονίκη , τον αγώνα των ντελιβεράδων της e-food, της πρωτιάς της Πανσπουδαστικής και εδώ στην Τρίπολη. 

Τέλος, η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.