Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Συναυλία αφιερωμένη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες (pics)

Φωτογραφία: facebook

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, πλατεία "Προσφύγων της Μικράς Ασίας- Γιώργος Καραγιάννης" (πρώην "Φιλικών")

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη συναυλία με τη Νάντια Καραγιάννη και το Νίκο Καραγιάννη. Ουσιαστικά, επρόκειτο για ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία και, ταυτόχρονα, μια συναυλία προσφερόμενη στους Μικρασιάτες πρόσφυγες με υπέροχα τραγούδια, χορό αλλά και αναφορές στα ιστορικά στοιχεία που διέπουν τη σχέση Ελλάδας και Μικράς Ασίας. Αφηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η ηθοποιός Κων/να Καραγιάννη. Συμμετείχε ο Χορευτικός Όμιλος «Αρκαδιανή».

Ο Πρόεδρος της Πανπροσφυγικής Ένωσης και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Τσιαμούλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Απόψε είναι μεγάλη η βραδιά, όπως μεγάλη είναι και η τιμή προς τον προσφυγικό Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και προς τα ακούσματα που μας έφερε, κάνοντας ακόμα πιο πλούσιο τον μουσικό πολιτισμό μας…εδώ στο κέντρο της Πελοποννήσου, στην πόλη μας, την Τρίπολη! Χαρείτε αυτή τη βραδιά, νιώστε συγκίνηση, γεμίστε με θύμισες και απολαύστε τα μικρασιάτικα τραγούδια!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.