Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μεγάλη συναυλία την Κυριακή στην πλατεία Άρεως

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για την εκδήλωση προς τιμή του Μίκη και της Τρίπολης.

Ο Δήμος Τρίπολης στη κορύφωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ και Ώρα 8.30 το βράδυ παρουσιάζει την μεγάλη Συναυλία: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ “ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' Ένας χρόνος χωρίς τον παγκόσμιο Έλληνα.

Μετά την περσινή  ιστορική συναυλία “ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΗ', ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης τιμώντας τον ένα χρόνο μνήμης του μεγάλου Έλληνα αλλά και την θυσία των ηρώων του ’21, παρουσιάζει τη συνέχεια του έργου αυτού με τίτλο: “ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” με χορωδιακό και συμφωνικό τρόπο.

Σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα των μεγάλων ποιητών: ΚΑΛΒΟΣ, ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ, ΕΛΥΤΗΣ, ΡΙΤΣΟΣ, ΓΚΑΤΣΟΣ, ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ κ.α., έτσι όπως τους μελοποίησε και τους έφερε στα χείλη ολόκληρου του Ελληνισμού ο “Αρχάγγελος της Ρωμιοσύνης'', Μίκης Θεοδωράκης.

Σολίστ οι διακεκριμένοι Λυρικοί ερμηνευτές: Τζίνα Φωτεινοπούλου - Aντώνης Κορωναίος - Παντελής Κοντός

Λαϊκός ερμηνευτής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

150  Χορωδοί -  4 Χορωδίες:

Χορωδία Τρίπολης - Διεύθυνση Χορωδίας: Αμαλία Γούλα - Μαρκοπούλου

Χορωδία Ορφέας Τρίπολης - Διεύθυνση Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Νεανική Χορωδία Τρίπολης La Vita - Διεύθυνση Χορωδίας: Ελένη Αλεξοπούλου 

Ευρωπαϊκή χορωδία Mουσικού Σχολείου Τρίπολης - Διεύθυνση Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου

Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σπάρτης - Διεύθυνση Χορωδίας: Χριστίνα Αθανασοπούλου & η Συμφωνική ορχήστρα και μαντολινάτα Ελλάδας

Κείμενα - ποίηση - αφήγηση: Κλέλια Χαρίση

Μουσική διεύθυνση - ενορχήστρωση: Παναγής Μπαρμπάτης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.