Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Ξεκινούν οι κρατήσεις για τη νέα παράσταση της Θ.Ο.Τ.

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης

Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του επιλεγόμενου και «πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου» – και δικαίως- το Υπουργείο  Πολιτισμού ανακήρυξε τον φετινό χρόνο «έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη».

Θα ήταν ασφαλώς μεγάλη παράλειψη αν η Θ.Ο.Τ. δεν συμμετείχε στον εορτασμό με ένα δικό του έργο, από τη στιγμή που, κατά τη διάρκεια των 38 ετών λειτουργίας της, έχει ανεβάσει ήδη 5 δικά του έργα. 

 Την 2η μάλιστα παράστασή της με το έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα», που παίχτηκε τον Αύγουστο του 1995, παρακολούθησε στο Μαλλιαροπούλειο ο συγγραφέας και εκφράστηκε άκρως επαινετικά  για την απόδοση της Ομάδας. 

 Στη φετινή παράσταση, που θα παιχτεί στο ιστορικό θέατρο της πόλης μας από τις 15 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου και με ώρα έναρξης  9 μ.μ., θα παρουσιαστεί το έργο «Η τελευταία πράξη» στο οποίο ο συγγραφέας προσθέτει μια τελευταία ραψωδία στην Οδύσσεια, όπου ο Οδυσσέας εγκαταλείπει την Ιθάκη και γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντος θιάσου για να παίζει το ρόλο του Οδυσσέα, επεκτείνοντας   τη δράση του -μέσω του θεάτρου- εις το διηνεκές…

 Για την κράτηση θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Μαλλιαροπούλειο από τις  10 Οκτωβρίου (11 με 1 το πρωί, 6-8 το απόγευμα. Τηλ. 2710-233111).  Γενική είσοδος 10 ευρώ, για την ενίσχυση του Σωματείου. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.