Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Δράση ενημέρωσης από τον ΟKANA στις 10 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: ΟΚΑΝΑ/ facebook

«Περιορίζουμε το στίγμα. Η φροντίδα για την ψυχική υγεία μας αφορά όλους»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2022, το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Τρίπολη θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας. Η διεπιστημονική ομάδα των δύο δομών του Οργανισμού θα βρίσκεται για δύο ώρες 10:30-12:30 στην πλατεία Πετρινού στο κέντρο της πόλης με στόχο την καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, που σχετίζεται με θέματα ψυχικής υγείας και χρήσης ουσιών.

Κεντρική δράση θα είναι η κατασκευή παζλ με σύνθημα «Περιορίζουμε το στίγμα. Η φροντίδα για την ψυχική υγεία μας αφορά όλους». Στη δημιουργία του παζλ κομβική είναι η συμβολή της κοινότητας, η οποία θα καταγράψει με αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις και τη στάση της για την ψυχική υγεία εν γένει και ειδικότερα για τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. 

Παράλληλα, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια των δύο δομών του ΟΚΑΝΑ καθώς και τα πράσινα χαρακτηριστικά κορδελάκια, που συμβολίζουν την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται από το 1994 και κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Το φετινό της μήνυμα είναι «Ας κάνουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία παγκόσμια προτεραιότητα - Make Mental Health & Well-Being for All a Global Priority».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.