Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Bράβευση του Αλέξη Παπαχελά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics)

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2021, απονεμήθηκε στον γνωστό δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για το βιβλίο του “Ενα σκοτεινό δωμάτιο 1967 – 1974”.

Η απονομή έγινε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στη συνεδριακή αίθουσα “Επτάνησα” του ξενοδοχείου Filoxenia, στην Καλαμάτα, το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Οκτωβρίου 2022. Ακολούθησε η παρουσίαση του πιο πάνω βιβλίου, από τον ίδιο τον συγγραφέα και τον υφυπουργό Παιδείας.

Της βράβευσης προηγήθηκε η απονομή σε 6 αριστούχους φοιτητές των υποτροφιών, τις οποίες είχε θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

Οι υποτροφίες δόθηκαν στους Γεωργία Καλογεροπούλου (από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο), Παγώνα Πετρούλια (από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομος), Πολυζώη Σταθόπουλο (από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο), Ιωάννα Κουτσαντώνη (από τον Αλέξη Παπαχελά), Νίκο Σταθόπουλο (από την ακαδημαϊκό Χρύσα Μαλτέζου) και Μαρία Αλεξοπούλου (από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο).

Η εκδήλωση -παρουσία της οικογένειας του Π. Φωτέα και του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου- διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.α.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.