Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το ελληνικό δίκτυο πόλεων του ICC

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η πρόκληση των ευφυών πόλεων - Intelligent Cities Challenge (ICC)» πραγματοποίησαν συνάντηση οι ελληνικές πόλεις με την θερμή φιλοξενία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μπορεί το πρόγραμμα να φτάνει στο τέλος του με τη Σύνοδο των Δημάρχων και το καταληκτικό συνέδριο να λαμβάνει χώρα στην Βαρκελώνη μεταξύ 15-17 Νοέμβρη, αλλά το ελληνικό δίκτυο συνεχίζει τις εργασίες του αξιοποιώντας τα εργαλεία, τις καλές πρακτικές και τις ευκαιρίες που ανοίχτηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Τη συνάντηση χαιρέτισε η κυρία Ντάνα Ελευθεριάδου, Επικεφαλής πόλεων και ομάδας εγγύτητας της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανέλυσε τα μαθήματα και τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του προγράμματος καθώς και τις σκέψεις της Επιτροπής ως προς την επερχόμενη δεύτερη φάση.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν τις εργασίες και να πάρουν και νέες πρωτοβουλίες αφού κοινή προτεραιότητα αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών πόλεων. Σε συνδυασμό με την παρουσία του στην EXPO Beyond, ο Δήμαρχος Τρίπολης συναντήθηκε με τους Δημάρχους και εκπροσώπους άλλων ελληνικών πόλεων με σκοπό την σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και την έκφραση του κοινού ενδιαφέροντος για συνέργειες στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Η σύμβουλος ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Τρίπολης, κυρία Ζωή Μυλωνά, τόνισε τις ανάγκες της πόλης ως προς την ψηφιακή της μετάβαση και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις για συνεργασία και από κοινού υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα. Τα ζητήματα που αναδείχτηκαν, τα οποία θα διερευνηθούν και συζητηθούν εκ νέου στην επόμενη συνάντηση, αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα ICC του Δήμου Τρίπολης: https://icc.tripolis.gr/

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.