Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο ΣΑΟΟ στο μυθικό όρος του Ταϋγέτου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων εξόρμησε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στο μυθικό όρος του Ταϋγέτου.

Τριανταπέντε άτομα ξεκινήσαμε από την Τρίπολη στις 07.00 το πρωί και μέσω Κλειτορίας φτάσαμε στον γραφικό οικισμό Μάνεσι Καλαβρύτων σε υψόμετρο 750μ. Από εκεί συνεχίσαμε σε χωματόδρομο για περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

Έπειτα από την πέτρινη βρύση πλησίον της κατασκήνωσης, ξεκινήσαμε το μονοπάτι μέσα στο ελατοδάσος. Ακολουθήσαμε σηματοδοτημένη διαδρομή μέχρι τη στάνη και της ποτίστρες. Ακολούθως μια ομάδα 10 ατόμων ανεβήκαν προς τις κορυφές «Τρεις Γυναίκες» και έπειτα συνέχισαν προς την κορυφή Δόντι.

Οι υπόλοιποι προχωρήσαμε από τη στάνη ως το διάσελο και μετά από ολιγόλεπτη στάση, ανεβήκαμε στην κορυφή Μονοδέντρι ή Δόντι στα 1822 μέτρα, όπου και συναντήσαμε την πρώτη ομάδα.  Η ανάβασή ήταν απαιτητική ωστόσο αποζημιωθήκαμε από την εντυπωσιακή θέα προς όλα τα όρη του Μοριά και της Ρούμελης.

Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Το καθιερωμένο ορειβατικό γλέντι έγινε σε παραδοσιακή ταβέρνα της Κλειτορίας με τοπικούς μεζέδες και άφθονο οίνο.

Αργά το απόγεμα φτάσαμε στην Τρίπολη κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από εικόνες μυρωδιές και ακούσματα. Επόμενη εξόρμηση του ΣΑΟΟ θα είναι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στο Αρτεμίσιο όρος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.