Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο ΣΑΟΟ στο Ηρώο τιμής των πεσόντων Αρκάδων

Ιδιαίτερη η εφετινή εκδρομή, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ)  θα εορτάσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2002, με επίσκεψη στο Mνημείο Ιστορίας και Ηρώο τιμής των πεσόντων Αρκάδων στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο 1940 -1941, που βρίσκεται στον λόφο πίσω από το 11ο Σύνταγμα  Πεζικού της  Τρίπολης, αποτίνοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους μαχόμενοι υπέρ της Eλευθερίας. 

Το Μνημείο μελέτησε και επέβλεψε ο  αειθαλής  Αργύρης Π. Π. Πετρονώτης,  αρχιτέκτονας, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής  ΑΠΘ. Ανεγέρθηκε στη μνήμη των αείμνηστων αδελφών του Μιχαήλ Π. Αποστολόπουλου, Ανθυπολοχαγού, που έπεσε μαχόμενος ηρωικά στο Mάλι -  Σπατ, στις 30/12/1940  και  Δημητρίου  Π. Αποστολόπουλου, Συνταγματάρχη (ΠΔ), που τραυματίστηκε στη διάρκεια του πολέμου.  

Τις  δαπάνες για την κατασκευή του διέθεσαν η αείμνηστη αδελφή τους Κάντω  Αποστολοπούλου - Παπαοικονόμου  και ο ίδιος ο Αργύρης  Π.Π. Πετρονώτης. 

Για το έργο θα μιλήσουν η Δέσποινα Σταμπουλόγλου -  Φρέντζου, αρχιτέκτονας και πολεοδόμος και ο  Κωνσταντίνος  Α. Φρέντζος, πολιτικός μηχανικός, συνεργάτες του Αργύρη  Π.Π. Πετρονώτη στη χωροθέτηση, υλοποίηση και επιμέλεια κατασκευής του Mνημείου. 

Σημείο συνάντησης το κοιμητήριο του  Aγίου Αθανασίου στις 11 το πρωί της Κυριακής. [Προσοχή στην αλλαγή της ώρας].

Μετά την επίσκεψη, θα περιπατήσουμε μέχρι τις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης  Τεχνικών  Υπηρεσιών και θα κατηφορίσουμε από το παλιό μονοπάτι της   Ανάληψης προς τον  Αγιο Νικόλα.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.