Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου (pics)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Άρεως, στο κέντρο της Τρίπολης, μπήκαμε στην τελική ευθεία και για τον εφετινό εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη η οποία και κατέθεσε στεφάνι. Τη Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υπουργός Κώστας Βλάσης, την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, τον δήμο Τρίπολης ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης ενώ εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων στεφάνι κατέθεσε ο  υποστράτηγος Δημήτριος Σκουφίδης, διοικητής της 4ης μεραρχίας πεζικού.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, ενώ ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Προηγήθηκε έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων (Πλατεία Άρεως) από Τιμητικό Άγημα και τη Στρατιωτική Μπάντα της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «Πελοπόννησος» και η καθιερωμένη

δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Αντιόπη-Ζωή Μαριά, φιλόλογο 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.