Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιείται από τις 9 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2022. 

Έρχεται με ζωντάνια, βακχική ατμόσφαιρα και αγάπη, και συνδέεται με το διεθνές κινηματογραφικό περιβάλλον μέσω του Λονδίνου, και βεβαίως με το αρχαίο Ελληνικό δράμα, την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου. 

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι γεγονός και θα υλοποιηθεί με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, από τις 9 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2022! Θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας (ο Δήμος στην περιοχή του οποίου βρίσκεται το γνωστό αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στην Αργολίδα). 

Εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για την περιοχή, με πρόθεση να φιλοξενεί σχετικές πολιτιστικές δράσεις και στη διάρκεια του χρόνου, τόσο αναφορικά με την τοπική κοινωνία, όσο και αναφορικά με την Ελλάδα και την εικόνα της στο εξωτερικό, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει δεχθεί εξαιρετικές συμμετοχές στο διαγωνιστικό του, τόσο για τις ταινίες, όσο και για τα σενάρια. 

Ιστοσελίδα με σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, το χώρο διεξαγωγής και τις δράσεις του Φεστιβάλ: www.epidaurusfilmfestival.com 

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη για όλες τις προβολές. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου έχει σαν στόχο να γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης για τον κινηματογράφο από όλο τον κόσμο. Στοχεύει επίσης στη σύνδεση του αρχαίου Ελληνικού δράματος με τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες, καθώς και την διαγωνιστική συμμετοχή παραστάσεων αρχαίου Ελληνικού δράματος στο φεστιβάλ (βιντεοσκοπημένες παραστάσεις), γεγονός που θα πραγματοποιηθεί σαν παράλληλη δράση του σύντομα. 

Εμπνευστής και δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου είναι ο σκηνοθέτης, εικαστικός και συγγραφέας Χρήστος Προσύλης. 

Το φεστιβάλ αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε με την οργανωτική και γενικότερη υποστήριξη και τεχνογνωσία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Επίσης με την υποστήριξη και οργανωτική επιμέλεια και φροντίδα του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής (Acting Code Institute). 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, έχει επίσης την υποστήριξη του τοπικού Δήμου Επιδαύρου καθώς και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Επιδαύρου και του τοπικού ιστορικού πολιτιστικού Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας».  

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης
Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ Τρίπολης
Website: www.epidaurusfilmfestival.com 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.