Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Προετοιμασίες στο Δήμο Γορτυνίας για την ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Δήμος Γορτυνίας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στην έδρα του Δήμου Γορτυνίας. 

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης θα υποδεχθούν το νέο Μητροπολίτη κ.κ. Νικηφόρο στην είσοδο της Δημητσάνας στις 12:30π.μ. Ύστερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία της πόλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης θα εκφωνήσει προσφώνηση, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού.

 Εν πομπή, οι παρευρισκόμενοι θα κατευθυνθούν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής όπου θα λάβει χώρα η τελετή της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Η Στρατιωτική Φιλαρμονική και Άγημα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου θα αποδώσουν τιμές. Στην πομπή θα συμμετάσχουν επίσης σημαιοφόροι Γυμνασίων και Λυκείων και αντιπροσωπείες συλλόγων του Δήμου Γορτυνίας με παραδοσιακές φορεσιές.  

Οι δρόμοι από τους οποίους θα διέλθει η πομπή θα κλείσουν προσωρινά τις ώρες 10:00 – 16:00 ενώ, θα απαγορευθούν επί αυτών η στάση και η στάθμευση. Ο Δήμος Γορτυνίας ζητά την κατανόηση των δημοτών και των επισκεπτών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι η μικρότερη δυνατή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.