Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τρίπολη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Μεταξύ άλλων θα γίνει ξενάγηση στα εκθέματα του Μνημείου και προβολή βίντεο.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της Τρίπολης.

07.00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στις εκκλησίες με τη φροντίδα της της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. 

08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων (Πλατεία Άρεως) από Τιμητικό Άγημα και τη Στρατιωτική Μπάντα της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «Πελοπόννησος». 

10.15 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (έναντι Στρατοπέδου Θ. Κολοκοτρώνη), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Λοχαγό (ΥΟ) κ. Γεωργία Πρεβολαράκη.

10.45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και 

των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Μνημείο Πεσόντων Αρκάδων 

1940-1941 (Στρατόπεδο Θ. Κολοκοτρώνη), όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. 

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στα εκθέματα του Μνημείου και προβολή βίντεο.

17.00 Υποστολή της Σημαίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.