Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Δήμος Γορτυνίας στην 37η Philoxenia (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Highlight" το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα- Τι αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου

Μπορεί ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, ο αγώνας ενάντια στην Δικτατορία να γίνει τουριστικός προορισμός … 

Μπορεί και το αποδεικνύει το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας Γορτυνίας,   το μοναδικό Μουσείο για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και πολιτικό, με εκθέματα από το έργο και τους αγώνες του, που λειτουργεί στη χώρα, με διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα,    από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και οργανωμένων επισκέψεων  μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων και κυρίως των Μουσικών Σχολείων.

Ο δήμος Γορτυνίας προβάλει το  Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, στη φετινή 37η   Διεθνή ΄Εκθεση Τουρισμού PHILOXENIA της ΗELEXPO ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, που συμμετέχει με το Περίπτερο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ως προορισμό - μάθημα Δημοκρατίας, ελεύθερου λόγου και μουσικής δημιουργίας, τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ευστάθιος Κούλης. Και όχι μόνο… 

Ανάμεσα στα εκθέματα στο σταντ του δήμου Γορτυνίας βρίσκονται  και ντοκουμέντα από την πρώτη, ως μαθητής, συμμετοχή στην αντιφασιστική  -  πατριωτική διαδήλωση του μεγάλου συνθέτη, στην Τρίπολη, το 1943, όπου συνελήφθη, φυλακίσθηκε και βασανίστηκε._  

Είναι το 1968 – 1969 όταν η χούντα των Συνταγματαρχών εξόρισε τον μεγάλο αγωνιστή και μουσικό Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Γορτυνίας… Και είναι από εκεί και  αυτήν ακριβώς τη στιγμή που ο Μίκης μετατρέπει με το έργο και το λόγο του τον τόπο εξορίας του σε  φάρο ελευθερίας και δημοκρατίας.

Συγγράφει σπουδαία μουσικά έργα,  ανάμεσά τους τις ΑΡΚΑΔΙΕΣ, γράφει ιστορία….

Το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με το δυναμικό του διοικητικό συμβούλιο και με την πολύ καλή συνεργασία του δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνει σπουδαίες και υψηλού επιπέδου μουσικές και πολιτικές εκδηλώσεις, υλοποιώντας την παρακαταθήκη του Μίκη… Θέλω στη Ζάτουνα να οργανώνεται κάθε χρόνο ένα Φεστιβάλ με τις Αρκαδίες… Όπως διοργανώνουν κάθε χρόνο οι αμπελουργοί στη Βερόνα για τον Βέρντι!

Το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας εκτός από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, δέχεται καθημερινά επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και οργανωμένες επισκέψεις σχολείων, κυρίως μουσικών, πολλά από τα οποία προγραμματίζουν εκεί τις μουσικές παρουσίες τους.

Στην 37η PHILOXENIA, ο δήμος Γορτυνίας  ξεναγεί τους εμπορικούς κα απλούς επισκέπτες ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πάϊκος Αναγνωστόπουλος και ο σύμβουλος του δημάρχου Γορτυνίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.