Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Έπεσε η αυλαία για το πρόγραμμα "Η πρόκληση των ευφυών πόλεων - Intelligent Cities Challenge (ICC)"

Έπεσε η αυλαία για το πρόγραμμα Η πρόκληση των ευφυών πόλεων - Intelligent Cities Challenge (ICC) μετά από 2,5 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό στο τελικό συνέδριο του προγράμματος που έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη, μεταξύ 14-17 Νοέμβρη, στο πλαίσιο και σε συνέργεια με την Smart City Expo World Congress και που υπήρξε «ένα μεγάλο ταξίδι μάθησης, ανταλλαγής, ανάπτυξης και επένδυσης για το ψηφιακό μέλλον της Τρίπολης».

Ο Δήμος Τρίπολης εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Κατερίνα Σιάμπου (Διευθύντρια Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης και Πληροφορικής και Γενική συντονίστρια της σύμπραξης Τρίπολης-Κορίνθου) και Ζωή Μυλωνά (Ειδική σύμβουλο του Δημάρχου για ευρωπαϊκά θέματα και Συντονίστρια του προγράμματος για την Τρίπολη).

Σε κλίμα συνεργατικότητας και έντονης ενεργητικότητας, 100 Δήμαρχοι, πολιτικοί αντιπρόσωποι και εκπρόσωποι των πόλεων ανέδειξαν τις προτεραιότητες των ευρωπαϊκών πόλεων εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και αναδεικνύοντας την σημασία και την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (Local Green Deals). Υπήρξε γενική συναίνεση ο σχεδιασμός των πόλεων να είναι ρεαλιστικός και να βασίζεται στις ανάγκες των πολιτών, να συνδημιουγείται με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς, να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες της κάθε πόλης και να συμπεριλαμβάνει τεχνολογικές λύσεις που να προάγουν περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Παρουσιάσεις από ειδικούς του χώρου και από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών ενέπνευσαν τις συζητήσεις, ενώ η κυρία Ντάνα Ελευθεριάδου, η Επικεφαλής της Ομάδας Πόλεων και Εγγύτητας της ΕΕ, έδωσε το στίγμα της ΕΕ ως προς την δεύτερη φάση του προγράμματος, για το οποίο ο Δήμος Τρίπολης έχει ανοιχτά εκφράσει το ενδιαφέρον και την ετοιμότητά του.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.