Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εορτασμός της επετείου Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Διαβάστε το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί εν όψει του εορτασμού την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2022  όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών κοινής ωφέλειας, των τραπεζών, των κεντρικών οδών και πλατειών της Τρίπολης.

10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Πίσπα, Διευθυντή 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

11.00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. 

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Η γέφυρα της Ανδρίτσας (Αργολίδα), μετά την ανατίναξή της από μέλη της Εθνικής Αντίστασης, στις 23 Μαρτίου 1944.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.