Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δ. Μεγαλόπολης: Εκδήλωση για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στη Μεγαλόπολη εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης.

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης, καθιερώθηκε με Νομοθετικό Διάταγμα να τιμάται και να εορτάζεται κάθε χρόνο την 25η Νοεμβρίου. Ο Δήμος Μεγαλόπολης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, τιμά την ημέρα μνήμης την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.

Η Αντίσταση των Ελλήνων ήταν από τις πλέον δυναμικές, τις πλέον αξιοθαύμαστες, με αντίστοιχο οδυνηρό τίμημα σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και σε καταστροφή υποδομών, ένα τίμημα που ακόμα και σήμερα δεν έχουν επιστρέψει αυτοί που ευθύνονταν.

Αιωνία η μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης!

Αθάνατοι!

Παρευρέθηκαν:

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο Συνταγματάρχης κ. Δέλλιος Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Σιέμπος, Γιάννης Μπουγιούκος, Θεοφάνης Καλογερόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πολύβιος Κακκαβάς, ο Υπαστυνόμος Α’ κ. Κωνσταντίνος Τάγκας, ο Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Μπουντούρης, ο Αντιστασιακός κ. Γιώργος Κάβουρας, ο κ. Χρήστος Στάικος εκπροσωπώντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ Αρκαδίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

Εκ του Δήμου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.