Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: "Πρεμιέρα" για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό (pics, vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022- Λίγο μετά τις επτά το βράδυ

Το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό" της πλατείας Άρεως "άνοιξε τις πύλες του" για το κοινό. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης:

Η επίσημη έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, έγινε το απόγευμα της Κυριακής (18/12/2022), στην Πλατεία Άρεως. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης, κυρία Ελένη Καρούντζου, σημείωσε: «Σας καλωσορίζουμε σε αυτό το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για το οποίο η δημοτική αρχή έκανε φέτος ένα νέο ξεκίνημα. Να ευχαριστήσουμε εκείνους που βοήθησαν και το εμπνεύστηκαν. Κάθε μέρα, για 18 ημέρες, θα μπορείτε να απολαύσετε το Χωριό. Εύχομαι, εκ μέρους του Δήμαρχου κ. Τζιούμη και του Δημοτικού Συμβουλίου, χρόνια πολλά και καλές γιορτές».

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσική συναυλία.

Με, εν μέρει, διαφορετικό concept φέτος το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό" του Δήμου Τρίπολης, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η απουσία εγκαταστάσεων, όπως το παγοδρόμιο για παράδειγμα, γίνεται προσπάθεια ν' αμβλυνθεί μέσω δρωμένων αλλά και μιας, ουσιαστικά, "μεταφοράς" του σχεδιασμού που είχε, πανθομολογούμενη, επιτυχία το περασμένο Πάσχα, στα χειμερινά "καλούπια". Αν μη τι άλλο, δίνεται δυνατότητα για πολλές, εντυπωσιακές φωτογραφίες στους επισκέπτες, ενώ οι κατασκευές είναι ιδιαίτερα προσεγμένες. Σε κάθε περίπτωση, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, η Τρίπολη, όσον αφορά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς, αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να συναγωνιστεί άλλες περιοχές και αυτό που μπορεί και πρέπει να πράττει είναι ν' αποτελεί ένα ικανοποιητικό, καλαίσθητο "συμπλήρωμα" στην ορεινή Αρκαδία. 

Το σχετικό βίντεο από το tripolis.gr

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.