Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση για τα 180 χρόνια από το θάνατο του Θ. Κολοκοτρώνη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου- Παγγορτυνιακή Ένωση

180 χρόνια από το θάνατο του Γέρου του Μοριά

Η Παγγορτυνιακή Ένωση έχει καθιερώσει από το έτος 1990 εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ελευθερωτή του Γένους, αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ενώ με δικές τις προσπάθειες και πολύχρονο αγώνα κατάφερε να αναδείξει τους τάφους των Κολοκοτρωναίων στο Α΄ Νεκροταφείο και να αναγείρει εκεί τον περικαλλή αδριάντα του Γέρου του Μοριά το 1995. 

Για ακόμα μια χρονιά,  η Παγγορτυνιακή ‘Ένωση σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια εκδήλωση μνήμης  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023  και ώρα 11.00 στον Άγιο Γεώργιο πλ. Καρύτση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Τέλεση Αρχιερατικού μνημοσύνου από τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Ομιλία από τον κ. Δημήτριο Κανελλόπουλο, διδάκτορα φιλολογίας

Κατάθεση στεφάνων στον αδριάντα του Ήρωα στην Παλαιά Βουλή

 

-   Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων

- Πλαισιώνουν  την εκδήλωση Σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές καθώς και ομάδα παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Επανάστασης.

 

Η εκδήλωση αποκτά φέτος ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς συμπληρώνονται 180 χρόνια από το θάνατο του Αρχιστράτηγου, στις 4 Φεβρουαρίου 1843.

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.