Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στο χιονισμένο Μαίναλο... εκστράτευσε ο ΣΑΟΟ (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Για εκπληκτική εμπειρία έκαναν λόγο όσοι συμμετείχαν...

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, απόλαυσε τις ομορφιές του χειμερινού Μαινάλου. 

Μετά την επιτυχημένη πορεία από Καρδαρά – Αλωνίσταινα της 22ας Ιανουαρίου, όπου κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα, οι ορειβάτες μας είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε χιονισμένο πεδίο κατά το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής. 

Ξεκινήσαμε από το καταφύγιο «Παναγιώτης Αλεξόπουλος» στα 1600 μέτρα. Εκεί ήρθε στη μνήμη μας το τραγικό συμβάν της απώλειας 7 συνορειβατών μας του ΕΟΣ Αθηνών στις 13/02/2005. 

Ακολουθώντας τα πολύ χρήσιμα (λόγω του χιονιού και της περιορισμένη ορατότητας) κόκκινα ταμπελάκια που οριοθετούν το μονοπάτι που καθάρισε και σηματοδότησε ο ΣΑΟΟ,  διασχίσαμε για περίπου 40 λεπτά το οροπέδιο της Οστρακίνας ώσπου φτάσαμε στις παρυφές του δάσους.  

Προχωρούσαμε συντεταγμένα και πειθαρχημένα κάνοντας και τις απαραίτητες στάσεις για να δροσιστούμε με  ένα σφηνάκι τσίπουρο που είχε μαζί της η φίλη μας Κωνσταντίνα. 

Μπαίνοντας στο πυκνό ελατοδάσος, συνεχίσαμε να περπατάμε στο κόκκινο μονοπάτι μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Σε λιγότερο από τρεις ώρες, φτάσαμε στο γραφικό και ιστορικό Λεβίδι. 

Εκεί κάποιοι επισκέφτηκαν τις τοπικές ταβέρνες και αρκετοί επισκέφτηκαν τον θαυμάσιο και ζεστό πολυχώρο Μεγάλη Μαντίνεια – Μεγάλο Καφενείο για να γευθούν ένα ζεστό ρόφημα.  

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.