Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

«ΜΑΙΝΑΛΟ 70 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 700 χλμ Μονοπάτια Φύση & Πολιτισμός»

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου

Παρουσίαση βιβλίου του Τριαντάφυλλου Αδαμακόπουλου- Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στα γραφεία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών  Οικολόγων πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του βιβλίου του Τριαντάφυλλου Αδαμακόπουλου, πολιτικού μηχανικού, χωροτάκτη, περιβαλλοντολόγου και  ορειβάτη «ΜΑΙΝΑΛΟ 70 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 700 χλμ Μονοπάτια Φύση & Πολιτισμός».

Το βιβλίο συνδυάζει  τον έντυπο με τον ψηφιακό κόσμο. Διαδρομές του Μαίναλου, αλλά και ολόκληρα κεφάλαια, διασυνδέονται με τον απεριόριστο και πολυδιάστατο χώρο του Διαδικτύου με χρήση κώδικα QR. Η σχέση αυτή δίνει στο βιβλίο την ευκαιρία να γίνει πιο βαθύ και να παραμένει και ώριμο και έφηβο ταυτόχρονα.

 Εδώ, μέσα σε 138 σελίδες, πλούσιες σε φωτογραφικό υλικό και αξιόπιστους χάρτες, ανακαλύπτουμε με ενθουσιασμό να περιγράφονται με εξαιρετική ακρίβεια, σαφήνεια και απλότητα 70 πεζοπορικές διαδρομές που μπορούν να πραγματοποιηθούν από όλους, εδώ στο αγαπημένο βουνό του τραγοπόδαρου θεού Πάνα.

Τον συγγραφέα παρουσίασε το μέλος του συλλόγου μας Θανάσης Χωματάς. Στη συνέχεια ο συγγραφέας  Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος,  παραστατικά και εμπεριστατωμένα, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο συνέγραψε το βιβλίο,  τονίζοντας τις ομορφιές του Μαινάλου και το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του. Ιδιαίτερα τόνισε τη σημασία του πυκνού δικτύου των 400 περίπου χλμ μονοπατιών που έχει υλοποιήσει ο σύλλογός μας στο βουνό του Πανός με εθελοντική εργασία των μελών του.

Τα 75 χλμ του γνωστού  «MENALON TRAIL» έχουν πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπόρων  (ERA) και αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων ευρωπαίων πεζοπόρων,  συμβάλλοντας στην ανάδειξη του Μαινάλου και στην ήπια  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.