Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πορεία επετειακού χαρακτήρα για τον ΣΑΟΟ

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ), θα τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου  του 1821 με μία πορεία προσκύνημα στην Καλύβα και στο Παρατηρητήριο (Βίγλα) του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Οι ιστορικοί αυτοί χώροι, που βρίσκονται στον  λόφο Καστρί κοντά στη Σιλίμνα, δυο βήματα από την Τρίπολη, εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν  από  μέλη του ΣΑΟΟ, όπως και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτούς, στο οποίο τοποθετήθηκε ανάλογη σήμανση. 

 Κατά τη διάρκεια της πορείας θα έχουμε την  ευκαιρία να δούμε και αρκετά  ταμπούρια, τις οχυρωματικές θέσεις των επαναστατημένων  Eλλήνων, που δίκαια ονομάστηκαν ταμπούρια της λευτεριάς.   

 Η πορεία θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 με αφετηρία το Μνημείο της μάχης των Τρικόρφων (4ο χλμ Επαρχιακής οδού  Τρίπολης Σιλίμνας) και ώρα έναρξης 10 π.μ. (προσοχή στην αλλαγή της ώρας!!).  Πρόκειται για εύκολη πορεία διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.