Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"O επισκέπτης να βλέπει τον άνθρωπο πίσω από την ετικέτα"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τι είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, κατά την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου τυροκομίας και φεστιβάλ τυριού «Say cheese! Balkan cheese» στην Τρίπολη

Χαιρετίζοντας την έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, αφού συνεχάρη την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνη Μπερέτσο για την πρωτοβουλία, προσέγγισε το θέμα σε όλα τα επίπεδα: «Επιχειρηματικά το τυρί συμπαρασύρει πολλά επαγγέλματα. Είναι ένα προϊόν που πωλείται σε μεγάλες ποσότητες και σηκώνει τεράστιους τζίρους αλλά διακυβεύονται τεράστιες επισφάλειες για τον τυροκόμο» τονίζει.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δίνονται με τη νέα ΚΑΠ που «τροφοδοτεί» με ρευστότητα και επιδοτεί συνεταιριστικά σχήματα – clusters. Φέρνοντας ως επιτυχημένο παράδειγμα τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, πρότεινε να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο στην Αρκαδία, όπως συνεταιριστικό τυροκομείο και συνεταιριστικό οινοποιείο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δημιουργία ενός αγροβιομηχανικού πάρκου: «Η μεμονωμένη επιχειρηματικότητα αρχίζει και χάνει το έδαφος της, πρέπει να δούμε εκτάσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε «λιβάδια», όπως είναι η Μεγαλόπολη εν όψει της απολιγνιτοποίησης» σημειώνει.

Με την ελληνική παραγωγή και τον τουρισμό να αποτελούν τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε στην Ελλάδα υπογράμμισε ότι τα τυροκομεία πρέπει να ενταχθούν άμεσα, βάσει της νέα ΚΥΑ για επισκέψιμα τυροκομεία, στον γαστρονομικό τουριστικό χάρτη της Ελλάδος: «Ο επισκέπτης να βλέπει τον άνθρωπο πίσω από την ετικέτα» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr για να ακούσετε την τοποθέτηση του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας και τις εργασίες της 1ης μέρας του συνεδρίου.

Το Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese” υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020 με Συντονίστρια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. 

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.