Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Επίσκεψη-προσκύνημα του ΣΑΟΟ στην Καλύβα του Κολοκοτρώνη (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η ξεχωριστή τιμή των Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων στην εθνική μας επέτειο.

Την Κυριακή 26-3-2023, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου με μια πορεία-προσκύνημα στην καλύβα και στο παρατηρητήριο (βίγλα) του Κολοκοτρώνη που βρίσκονται στον λόφο Καστρί, πάνω από το οροπέδιο της Τρίπολης, κοντά στη Σιλίμνα.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ήταν η πρώτη φορά που οργανωμένη ομάδα περπάτησε στους ιστορικούς αυτούς τόπους. Η πορεία ξεκίνησε από το μνημείο της μάχης των Τρικόρφων. Ακολουθήσε χωματόδρομο, στη συνέχεια καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι και σε περίπου 20 λεπτά έφθασε στο χώρο που βρισκόταν η καλύβα του Κολοκοτρώνη και στο παρατηρητήριο. Το μονοπάτι καθάρισε και σηματοδότησε ο ΣΑΟΟ και αποτελεί το νεότερο τμήμα του ιστορικού μονοπατιού.

Ξεναγός στο ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία ήταν ο φίλος Παναγιώτης Βέμμος ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής. Μαζί με τον Κώστα Φρέντζο και τον Ηλία Χαλκιά έχουν συμβάλει ενεργά στην κήρυξη των Τρικόρφων ως ιστορικού τόπου.

Την περιοχή έχει μελετήσει ο ΜαστρΑργύρης Πετρονώτης εδώ και αρκετά χρόνια, αναδεικνύοντας την διαχρονική  ιστορικότητά της.  Συνοδοιπόρος του στην προσπάθειά  αυτή  είναι ο Σιλιμνιώτης Σπύρος Καλδής. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.