Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ερχεται Τρίπολη το ελληνικό κινούμενο σχέδιο

Φωτογραφία: www.gfc.gr

Η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου θ' αποτελέσει έναν από τους σταθμούς της δράσης: "Το ελληνικό animation ταξιδεύει".

Το ελληνικό κινούμενο σχέδιο ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα με τη φιλοδοξία ν’ αναδειχθεί ένας τομέας σημαντικός για την ελληνική κινηματογραφική και οπτικοακουστική παραγωγή. 

Από τις 12 Μαΐου 2023 και για έναν χρόνο, η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ πραγματοποιεί έναν κύκλο προβολών στο πλαίσιο της δράσης «Το ελληνικό animation ταξιδεύει» με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ). Οι προβολές ξεκινούν από την Κέρκυρα, στις 12/5, και τη Βέροια, στις 13/5. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Καστοριά, ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Τρίπολη, η Λιβαδειά και έπεται συνέχεια.

Η δράση αυτή αξιοποιεί τη δυναμική την οποία προσέδωσε στο ελληνικό κινούμενο σχέδιο το Ειδικό Πρόγραμμα Covid-19 του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που υλοποιήθηκε μέσω του ΕΚΚ. Σε καιρό πανδημίας, το Ειδικό Πρόγραμμα ήταν μια ανάσα δημιουργίας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες animators, χρηματοδοτήθηκε η παραγωγή 25 ταινιών μικρού μήκους ενώ προβλέφθηκε και η ενίσχυση της προβολής τους. Η επιτυχία του προγράμματος αυτού συνέβαλε καθοριστικά για να γίνει σε μεγάλο εύρος της ορατή η δημιουργικότητα και οι δυνατότητες της κοινότητας του ελληνικού κινουμένου σχεδίου. 

H συνάντησή της με το κοινό είναι το σημερινό βήμα της.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.