Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Την Τετάρτη η 4η ημερίδα ΠΑΠΕΛ & Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η ομιλία είναι ανοικτή και δωρεάν στο κοινό!

Αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 7 μ.μ. με την ημερίδα «Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός», ολοκληρώνεται ο κύκλος ημερίδων, που έτυχαν μεγάλης αποδοχής από φοιτητές και επαγγελματίες, του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. 

Εισηγητής της ημερίδας, θα είναι ο Δρ. Αντώνιος Α. Αντωνίου, Αστροφυσικός,  Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών.

Περίληψη ημερίδας

Το γήινο εργαστήριο αποδεικνύεται πολλές φορές πολύ μικρό για να αποδώσει την ευρύτητα των φυσικών ή γενικότερα των συμπαντικών νόμων. Αυτό σημαίνει ότι εδώ στη Γη μπορούμε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε μόνο ελαχιστότατες εκδηλώσεις αυτών των νόμων.

Κάπου εκεί ψηλά όμως, στον κόσμο των αστέρων, των αστρικών σμηνών, των γαλαξιών, και των γαλαξιακών σμηνών υπάρχει ένα άλλο εργαστήριο. Το εργαστήριο του Σύμπαντος. Και μέσα σε αυτό το εργαστήριο τα πάντα ακολουθούν την νομοτέλεια «ο,τιδήποτε στην φύση γεννιέται, ζει και πεθαίνει». Ιδιαίτερα στον κόσμο των αστέρων, οι φυσικοί νόμοι που διέπουν αυτήν την νομοτέλεια δημιουργούν εξαιρετικά ακραίες μορφές της ύλης, υπέρπυκνες καταστάσεις, απίστευτες θερμοκρασίες, μαθηματικές και χωροχρονικές ιδιομορφίες, για να φθάσουμε και σε αυτό ακόμα το «πάγωμα» του χρόνου. Για να φθάσουμε και σε αυτό ακόμα το «αισθητό τίποτα». Στην μελανή οπή. Μια κατάσταση που οδηγεί και σε αυτήν ακόμα την «αιχμαλωσία» του φωτός. 

Πολλά από αυτά τα ενδιαφέροντα και ακραία αστρικά και συμπαντικά φαινόμενα θα δούμε και θα συζητήσουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/327PmxNq1nehFm8v8 

Στο τέλος της ομιλίας θα κληρωθούν αναμνηστικά δώρα!

Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Διεύθυνση: Επιμελητήριο Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη (είσοδος από 25ης Μαρτίου, ισόγειο)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.