Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Συνέδριο για τους κινδύνους που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων και διαφωτιστικών προοπτικών για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα.

Διεθνές συνέδριο "Κίνδυνοι που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή στο Grand Site de la Conca d'Oru" συνδιοργανώνουν οι Etudes et Chantiers Corsica και το Grand Site de la Conca d'Oru ως μέρος του Ευρωπαϊκού έργου PRO .GRE.S.S. (πρόγραμμα CERV).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδος, (10:30 π.μ. ώρα Γαλλίας).

Αυτό το συνέδριο θα είναι μια ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων και διαφωτιστικών προοπτικών για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα. Στο συνέδριο θα διερευνηθούν προκλήσεις και λύσεις που σχετίζονται με την πρόληψη του κινδύνου πυρκαγιάς, θα εξεταστεί τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στη βιοποικιλότητα και θα μελετηθούν οι εκτιμήσεις που αφορούν τις αμπελουργικές και οινοποιητικές πρακτικές ενόψει της κλιματικής αλλαγής. Μια ενημερωτική σύνοψη από τον Διευθυντή του Grand Site de la Conca d'Oru θα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Διαδικτυακή δράση

Θα γίνει ταυτόχρονη μετάφραση από γαλλικά σε ιταλικά, ελληνικά και ισπανικά.

11:30 -Καλωσόρισμα. Παρουσίαση της εκδήλωσης και του Ευρωπαϊκού έργου PRO.GRE.S.S. (πρόγραμμα CERV, Charles Pasqualini, Διευθυντής Ανάπτυξης, Etudes et Chantiers Κορσική)

11:35 - Πρόληψη κινδύνου πυρκαγιάς - Υποπύραρχος Antoine Andreani, Πυροσβεστικό Τμήμα Haute Corse

11:50 - Κλιματική αλλαγή και βιοποικιλότητα - Clémence Quenot, Grand Site de la Conca d'Oru

12:05 - Κλιματική αλλαγή και αμπελουργικές πρακτικές

12:20 - Περίληψη από τον Antoine Orsini, Διευθυντή του Grand Site de la Conca d'Oru

12:25 - Ερωτήσεις Q&A

Φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/H4AwYbwdBo2WcL6P6 

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://us02web.zoom.us/meetin..

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.