Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μαθήματα φωτογραφίας στην Τρίπολη

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Από την ΚΟΙΝΣΕΠ 5ΕΝΤΕ, με τον Γιώργο Καραγιάννη

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972-582918 και στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 Η φωτογραφία λειτουργεί σε πολλά επίπεδα: Σαν ένα απλό τεκμήριο μνήμης, αλλά και σαν μεταγραφή της πραγματικότητας. Σαν ένας τρόπος να αποτυπώσεις τον κόσμο, αλλά και σαν ένας τρόπος να τον αλλάξεις.

Η τέχνη της φωτογραφίας έχει τους δικούς της κώδικες και τη δική της γλώσσα. Αυτούς τους κώδικες θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε μαζί και αυτή τη γλώσσα θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η φωτογραφία όμως είναι και τεχνική, που αποτελεί τη βάση για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε. Τους κανόνες και τα βασικά σημεία αυτής της τεχνικής θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε στη συνέχεια να ασχολήθούμε απερίσπαστοι με τη δημιουργία.

Σας περιμένουμε με τις φωτογραφικές σας μηχανές (DSLR, compact, mirorless ή / και αναλογικές), ή με τα έξυπνα κινητά σας τηλέφωνα.

Στη βασική σειρά μαθημάτων μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και φωτογραφικών γνώσεων.

Τα μαθήματα-φωτογραφικές συναντήσεις θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα.

Ο βασικός κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει:

 Α) Μαθήματα τεχνικού περιεχομένου:

Τρόπος λειτουργίας της φωτογραφικής μηχανής, βασικές αρχές οπτικής φυσικής, γενικές και ειδικές τεχνικές φωτογράφισης, αρχειοθέτηση φωτογραφιών, βασκές τεχνικές photoshop, φωτογράφιση με φιλμ, εμφάνιση και αρχειοθέτηση φιλμ.

Β) Ιστορία της φωτογραφίας και αρχές αισθητικής της φωτογραφίας.

Παρουσίαση φωτογράφων που με το έργο τους επηρέασαν την ιστορία και την εξέλιξη του μέσου και μια πρώτη προσέγγιση των βασικών κανόνων αισθητικής ανάλυσης του φωτογραφικού έργου.

Γ) Πρακτική εξάσκηση στη λήψη φωτογραφιών.

Φωτογραφικοί περίπατοι στην πόλη αλλά και γύρω από αυτήν.

 Δ) Κριτική του παραγόμενου φωτογραφικού έργου

Παρουσίαση, μια φορά το μήνα μεμονωμένων φωτογραφιών όσων συμμετέχουν στα μαθήματα.

 Ε)Δημιουργία portfolio.

ΣΤ) Έκθεση φωτογραφίας με το τέλος του βασικού κύκλου μαθημάτων.

Επιλεγμένες φωτογραφίες θα δημοσιεύονται από την ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. 5ΕΝΤΕ στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στο site της.

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Περισσότερα στο εδώ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.