Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πώς θα γιορτάσει ο Δ. Μεγαλόπολης την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Μεγαλόπολης.

1.  ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Γενικός σημαιοστολισμός  από  ώρα 08:00 π.μ. της 26ης  μέχρι της  δύσης  του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου 2023

2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
α. Ομιλίες για τη σημασία της Εθνικής Επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα Ν.Π.Δ.Δ.
με φροντίδα των Προϊσταμένων τους. 
β. Ώρα 12. 00΄μ.μ.Θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών/ηρώων  του 1940 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία κατάθεση στεφάνων  από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Τιμές θα αποδώσει  η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης ( Σε περίπτωση ματαίωσης λόγω καιρικών συνθηκών , η κατάθεση στεφάνων των σχολείων θα υπαχθεί στο Πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου) 
γ. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης και 27ης  Οκτωβρίου 2023.

3. ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
α. Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.
β.  Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση επισήμων στο Δημαρχείο.
γ. Ώρα 9.45΄π.μ. προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό. Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
δ. Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.
Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρίες μαθητών από κάθε σχολείο Α΄/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα συνοδεύουν τη σημαία κάθε Σχολείου. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες στην οδό Παπαναστασίου, στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν την έναρξη της παρέλασης.
Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φορείς και  Σωματεία,  κατά την σειρά πρωτοκόλλου. Δηλώσεις για κατάθεση στεφάνων στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση-τηλ.2791025405, έως Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2023.
Μετά την κατάθεση στεφάνων θα  εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός  της ημέρας, από τη δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης, κα. Αλεξάνδρα Παγανού. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού  Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.
ε. Ώρα 11.15΄π.μ.Θα αρχίσει η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίου , Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης. 
στ. Ώρα 11.45΄π.μ. Χοροί από μαθητές & μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία 
Μετά την λήξη των μαθητικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στο Δημαρχείο.
Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης κα.  Βασιλική Λυμπεροπούλου.
ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.