Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δημιουργικά εργαστήρια στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Φασούλι το φασούλι…γεμίζει το σακούλι!" - Δημιουργικά εργαστήρια για σχολικές ομάδες

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31/10), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, από την Τετάρτη 1η έως και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 (ώρες 10:00-13:00), τα δημιουργικά εργαστήρια «Φασούλι το φασούλι…γεμίζει το σακούλι!», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Τα εργαστήρια, που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, αποσκοπούν στην εξοικείωση των μαθητών με τις έννοιες της αποταμίευσης υλικών αγαθών και της εξοικονόμησης φυσικών πόρων και ενέργειας. Μέσα από ιστορικά παραδείγματα, αφήγηση παραμυθιού, πρωτότυπες κατασκευές κουμπαράδων και νομισμάτων από ανακυκλώσιμα υλικά, οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν τα οφέλη και τη χρησιμότητα της αποταμίευσης. 

Διάρκεια: 40´

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.