Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριό του Συλλόγου (B. Δεκάζου 9-11), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7 μ.μ.

Θα προβληθεί η ταινία τεκμηρίωσης με τίτλο: «Mέρες Πολυτεχνείου με το φακό ξένων και Eλλήνων ρεπόρτερ».

Θα ακολουθήσουν αφηγήσεις συμμετεχόντων στα γεγονότα και συζήτηση. Καλούμε όλους τους συμπολίτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ. 50 χρόνια μετά οι αξίες, οι ιδέες, τα οράματα και τα ιδανικά του συνεγείρουν την ψυχή των απλών ανθρώπων και των νέων. Το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» επανανοηματοδοτείται σε αντιστοιχία με τις αγωνίες και τις ανάγκες του σήμερα σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανθρώπινη υπόσταση και την εθνική ανεξαρτησία.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των ημερών της κατάληψης του Πολυτεχνείου, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας και μας καλεί σε αναστοχασμό.

Οι φοιτητές απ’ όλες τις σχολές στη διάρκεια του φοιτητικού κινήματος, συνειδητοποιήσαμε πως τα προβλήματά μας σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Παιδείας και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος δεν λύονται χωρίς την αλλαγή της συγκεκριμένης πολιτικής κατάστασης. Αρχίζοντας έτσι πολιτικό αγώνα, οι φοιτητές και οι Έλληνες εργαζόμενοι που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους και καλούν τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί γύρω τους και να αγωνισθεί μαζί τους ως την τελική νίκη.

1) Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων, θεωρούμε την άμεση παύση του τυραννικού καθεστώτος της χούντας και την παράλληλη εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας.

2) Η εγκαθίδρυση της λαϊκής κυριαρχίας συνδέεται αναπόσπαστα με την εθνική ανεξαρτησία από τα ξένα συμφέροντα που χρόνια στηρίζουν την τυραννία στη χώρα μας. Η πλατειά κινητοποίηση του Ελληνικού Λαού και η εκδήλωση συμπαράστασης απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας είναι η καλύτερη απάντηση σ’ όσους επιχείρησαν να μας δυσφημίσουν. Ελληνικέ Λαέ, ο αγώνα γύρω από τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία συνίσταται σήμερα στις άμεσες μαζικές διεκδικήσεις στα οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά σου προβλήματα, με απεργιακούς αγώνες με μαζικές κινητοποιήσεις με προοπτική τη γενική απεργία για την ανατροπή της δικτατορίας. Η παρουσία μας εδώ αποτελεί κέντρο συσπείρωσης, κινητοποίησης και μαζικοποίησης του λαϊκού αγώνα.

Όλοι ενωμένοι στον αγώνα. Για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία.

16 Νοέμβρη ’73

Η Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.