Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

38h Philoxenia: Μουσική βραδιά με Μίκη, Γκάτσο, Λειβαδίτη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Μια υπέροχη βραδιά, μια... "συναστρία" τριών Αρκάδων μεγαλελλήνων! 

Του χιώτη, κρητικού, μικρασιάτη αλλά και Αρκά ...κατά την ιδιόχειρη δήλωση του, του πανέλληνα, του παγκόσμιου σωστότερα Μίκη Θεοδωράκη και των Αρκάδων ποιητών μας Νίκου Γκάτσου και Τάσου Λειβαδίτη! 

Οργανώθηκε στο open stage της 38ης έκθεσης τουρισμού PHILOXENIA, από το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, τη ΔΕΘ HELEXPO και τον δήμο Γορτυνίας! Με την απολαυστική υπέροχη μουσική και τα τραγούδια,  με τις υπέροχες φωνές του Παναγιώτη Καραδημήτρη, της Ζωής Τσινιάρη και ως εξαιρετική έκπληξη την εμβληματική θαυμάσια φωνή της Καλλιόπης Βέτα!  

Γιατί για το  Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και το δήμο Γορτυνίας τουριστικός προορισμός, ειδικά για την νεολαία  μας, είναι και η συνάντηση με την ιστορία μας...Ο αγώνας ενάντια στις δικτατορίες, ο αγώνας για την δημοκρατία και  την ελευθερία... 

Στην υπέροχη βραδιά την οποία απόλαυσε πολύς κόσμος, μίλησαν  ο πρόεδρος του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ο οποίος την αφιέρωσε στα παιδιά θύματα του πολέμου, της Παλαιστίνης , του Ισραήλ, της Ουκρανίας, ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΗELEXPO και μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Τάσος Τζήκας και ο δήμαρχος Γορτυνίας και αντιπρόεδρος του Μουσείου Ευστάθιος Κούλης. 

Δόθηκαν  επαίνους για την βοήθεια τους στο έργο του Μουσείου στον Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης και προέδρου της ΚΕΔΕ και στον Θεόδωρο Καράογλου, βουλευτή Β Θεσσαλονίκης. 

Τιμήθηκαν οι χορηγοί – υποστηρικτές του Μουσείου Μιχάλης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Καλανδρέας και οικογένεια Παναγιώτη Καραμόσχου.

Τη μουσική βραδιά που έγινε και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, απόλαυσαν και οι δήμαρχοι Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Θέρμου - Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κωνσταντάρας, Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ, πρώην Αγίας Παρασκευής Αθήνας Γιάννης Σταθόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ HELEXPO  Κυριάκος Ποζρικίδης και ο γενικος διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.