Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η εκδήλωση "Ηρώων Μνήμες" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ο  Πλοίαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Κουτρουλάκης του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρθηκε στα Στρατιωτικά Μετάλλια-Διάσημα από το 1821 έως το 1974.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση «ΗΡΩΩΝ ΜΝΗΜΕΣ» του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης, που έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2023 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης σε συνεργασία με τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού/Παραρτήματος Αρκαδίας και Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παραρτήματος Καλαμάτας. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Πλοίαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Κουτρουλάκης του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρθηκε στα Στρατιωτικά Μετάλλια-Διάσημα από το 1821 έως το 1974, ενώ η μπάντα της Στρατιωτικής Μουσικής της IVης Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με τη συμμετοχή του αντρικού τμήματος της Χορωδίας Τρίπολης ερμήνευσαν Στρατιωτικά Εμβατήρια, για την ιστορία των οποίων αναφέρθηκε αναλυτικά ο Διοικητής και μαέστρος της μπάντας Ταγματάρχης Χρίστος Σμυρνιώτης. Την χορωδιακή διδασκαλία είχε η μαέστρος της μικτής Χορωδίας Τρίπολης Αμαλία Γούλα, η οποία συνόδευσε στο πιάνο την απόδοση των εμβατηρίων. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου ο Στρατηγός Διοικητής της IVης Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλος συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή Ταξίαρχο Χατζηαλεξανδρή και τον Επιτελάρχη Συνταγματάρχη Γεώργιο Κακούτη, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ Παναγιώτης Μάνδαλος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Αρκαδίας Πύραρχος Ευφροσύνη Λαλιώτη, οι Πρόεδροι των συνδιοργανωτών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ταξίαρχος ε.α. Χαράλαμπος Παπασταύρου και Σμήναρχος ε.α. Ιωάννης Σαμπαζιώτης, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων της Τρίπολης, φίλοι και φίλες του Πολεμικού Μουσείου. 

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης Σμήναρχος Φωτόπουλος Δημήτρης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.