Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Παρουσία του Περιφερειάρχη οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας (pics)

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός παρέστη το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την 203η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς.

Στις εκδηλώσεις, εκπροσώπησε την κυβέρνηση η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού:

Ημέρα γιορτής και περηφάνιας! Ημέρα ευθύνης!

Γιορτάζουμε τα 203 χρόνια που η γαλανόλευκη κυματίζει συνεχώς με περηφάνια και καμάρι πάνω από τα ιερά μας εδάφη. Οι Μεσσήνιοι, οι Μωραΐτες είμαστε περήφανοι που πατάμε στο ίδιο χώμα με τους Ήρωες του Έθνους μας. Είμαστε περήφανοι που Πάλεψαν και ίδρυσαν Κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Κράτος Δικαίου.

Από το παράδειγμα, την αυτοθυσία, την προσφορά, τον αγώνα των Ηρώων του 1821 προσπαθούμε να εμπνευστούμε και αντλούμε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις  σύγχρονες προκλήσεις με οδηγό τις δικές τους παραδοσιακές αξίες.

Έχοντας κατά νου αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα γεγονότα, αυτούς τους αγώνες, αισθανόμαστε δύναμη κι εμείς και περισσότερη σιγουριά για να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την προσπάθεια.

Με οδηγό την ιστορία μας και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα αντιλαμβανόμαστε ως χρέος μας να πετύχουμε!

Χρόνια πολλά, Καλαμάτα! Χρόνια πολλά, Ελλάδα!

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.