Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εσπερίδα για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Τρίπολη (pics)

Φωτογραφία: arcadia938

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 28 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη θεσμοθέτηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ως γνωστόν, το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο ελληνικός επαγγελματικός οργανισμός που λειτουργεί ως επίσημος τεχνικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους και είναι υπεύθυνος για την απονομή επαγγελματικών αδειών σε όλους τους μηχανικούς που εργάζονται στην Ελλάδα.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διεξάγονται φέτος σ' όλες τις ελληνικές πόλεις όπου υπάρχουν έδρες τοπικών τμημάτων του .Τ.Ε.Ε. Στην εκδήλωση της Τρίπολης, παρουσιάστηκε μια συνοπτική αναδρομή στην ιστορία του Τεχνικού Επιμελητηρίου και, κυρίως, στο ρόλο που έχει "παίξει" αυτό ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων, δημοσίων έργων υποδομής. Σχετική ήταν η τοποθέτηση της Προέδρου του τοπικού τμήματος, κυρίας Χαρίκλειας Τσιώλη, ενώ χαιρετισμούς πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων οι Αντιπεριφερειάρχες κύριοι Λαμμπρόπουλος και Μανδρώνης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κύριος Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.