Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Απολογισμός μηνός Μαρτίου από το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Τουρίστες από Γερμανία, Ινδία, Αγγλία, Πολωνία, Τουρκία, Ισλανδία και Δανία, αλλά και μαθητές λυκείου της Στοκχόλμης επισκέφθηκαν το μουσείο.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται:

Πολύ ικανοποιητική κρίνεται η επισκεψιμότητα του Μουσείου κατά το μήνα Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων και ξένων τουριστών που φιλοξενήσαμε από Γερμανία, Ινδία, Αγγλία, Πολωνία, Τουρκία, Ισλανδία και Δανία. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των σχολείων (περίπου 900 μαθήτριες-μαθητές), όλων των βαθμίδων, τόσο της Αρκαδίας όσο και γύρω νομών όπως της Λακωνίας, Αργολίδος και της Κορινθίας, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περιήγηση στα τοπόσημα της Τριπολιτσάς του 19ου αιώνα», που επιμελείται η φιλόλογος κα Κατερίνα Κόκλα Μυλωνά, καθώς και στις θεματικές ξεναγήσεις στα κειμήλια της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης. 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε και σε λύκειο της Στοκχόλμης που βρέθηκε στην περιοχή μας και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα κινήσεών του το Πολεμικό Μουσείο, ενώ αρκετά νηπιαγωγεία της Τρίπολης προγραμμάτισαν τη γιορτή τους για την 25η Μαρτίου με ποιήματα, τραγούδια και χορούς στο Μουσείο, όπου η κάθε γιορτή ολοκληρωνόταν με την απόδοση  του Εθνικού Ύμνου από τα παιδιά.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.