Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή "Foodprint". 

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή «Foodrprint», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει επιστημονική ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (ώρες 11:30-14:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Ο εργοφυσιολόγος-αθλητικός διατροφολόγος, διδάκτωρ διαιτολογίας-διατροφής και χρυσός Βαλκανιονίκης στην ορεινή ποδηλασία Κωνσταντίνος Μπάρδης και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Πατσιλίβα θα μιλήσουν για τη Μεσογειακή Διατροφή και θα αναλύσουν τα οφέλη της για την υγεία. Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Τέλειο Γεύμα» (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κορέα, 2023, Διάρκεια: 70'), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη.

Το ντοκιμαντέρ φανερώνει μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής αποκαλύπτοντας πώς και γιατί αυτή η διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου αλλά και πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Foodrprint» παρουσιάζεται έως τις 30/9/2024, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, σε συνεργασία με την Anemon Productions. Μέσα από τις φωτογραφίες των ευρωπαίων φωτογράφων Johann Clausen, Elena Heatherwick Μυρτώ Παπαδοπούλου, Chris de Bode και Maria Contreras Coll, αναδεικνύονται διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής συνδέοντας την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315, (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00 Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.