Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Οκτώ σχολεία της Αρκαδίας στο Νεανικό-Μαθητικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Φωτογραφία: tripolis.gr

Εχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη (16/5/2024), στις 08.30 το πρωί, στην "Σκακιέρα".

Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει το Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ με τίτλο "Μαζί!" που διοργανώνει την Πέμπτη (16/5/2024), στις 08.30 το πρωί, στην «Σκακιέρα» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Τοπικός Σύνδεσμος Αρκαδίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με συνεργαζόμενους φορείς το ΚΕΠΕΑ Καστρίου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, το Δήμο Τρίπολης και την ΚΟΙΝΣΕΠ Τέχνης Ροή.

Το Φεστιβάλ "Μαζί" 2024 περιλαμβάνει

α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,

β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

Παίρνουν μέρος τα σχολεία :

3ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
11ο Δημοτικό ΣχολείοΤρίπολης
4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλόπολης
Γυμνάσιο Μεγαλόπολης Αρκαδίας
Γυμνάσιο Τεγέας Αρκαδίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ - Ημέρα Δράσης 2024 πραγματοποιείται στη ΤΡΙΠΟΛΗ για πέμπτη χρονιά με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Ευφροσύνη Στεφανοπούλου, Δήμητρα Τσακαλάκη, Θεοδώρα Μπαρουτάκη, Γεωργία Πάπαρη, Κωνσταντίνα Κυρίμη, Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα, Αικατερίνη Τσιλικά, Βασιλική Φράγκου, Ελευθερία Ντούπα, Επαμεινώνδας Κοντόπουλος, Ελένη Κουρμπέλη, Μαρία Μάγκλαρη, Ιφιγένεια Γαζάκη

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Τοπικός Σύνδεσμος Αρκαδίας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Συνεργαζόμενοι φορείς: ΚΕΠΕΑ Καστρίου, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Δήμος Τρίπολης, ΚΟΙΝΣΕΠ Τέχνης Ροή

Συντονισμός: Πηνελόπη Καζακώνη

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.