Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Αετοί Γορτυνίας": Επιτυχημένη εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Μεγάλο κέρδος η εγγραφή συμπολιτών μας  στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.

Προσέλκυσε σημαντικό αριθμό επισκεπτών που θέλησαν να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί συνάνθρωποι εγγράφηκαν στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, καθώς στο χώρο, υπήρχε η δυνατότητα λήψης δείγματος για το σκοπό αυτό. 

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ κα Πάολα Ρόχα έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το έργο του Κέντρου και την ελπίδα που προσφέρει σε χιλιάδες ασθενείς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Τσίτουρα ευχαρίστησε όσους προσήλθαν και ενημερώθηκαν καθώς ο στόχος της δράσης είναι «να διευρυνθεί η δεξαμενή και να γίνει επιτέλους η λευχαιμία παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης αναφέρθηκε στην αξία της σημαντικής και ελπιδοφόρας για τον συνάνθρωπο δράσης των «Αετών Γορτυνίας» και συγχάρηκε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.