Αφιερωματα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 938: Τα πιο απολαυστικά γλυκά της Τρίπολης!

Οι λάτρεις της ζάχαρης θα ξετρελαθούν με το Top 10 γλυκών της πόλης μας που ετοίμασε το www.arcadia938.gr.

 

Γλυκά για όλα τα γούστα... ακαταμάχητα. Γλυκά στα οποία δεν μπορείτε να αντισταθείτε.

 

1) Το προφιτερόλ του Λάκη

 

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλό προφιτερόλ... πόσο μάλλον αν είναι από τον "Λάκη". Αυτό το γλυκό, αν και γαλλικής προέλευσης είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα μας. Το όνομά του "Λάκη" έχει ταυτιστεί με το προφιτερόλ. Η πλούσια κρεμώδης σος σοκολάτας και τα σουδάκια με γέμιση κρέμα βανίλιας το κάνουν ακαταμάχητο. Ένα λαχταριστό γλυκό από τον "πρωταθλητή" του είδους στην πόλη μας!

Ζαχαροπλαστείο "Λάκης", Διεύθυνση: Γρ. Λαμπράκη 18, τηλέφωνο: 2710 242073, Facebook: Λάκης Κατσαουνης

 

2) Ζουμερά σιροπιαστά κρουασανάκια της Χαράς

 

Ζουμερά σιροπιαστά κρουασανάκια βουτύρου με γέμιση bueno, cookies, πραλίνα και βανίλια. Αφράτα και σιροπιαστά κρουασανάκια... αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων θα το βρείτε στο ζαχαροπλαστείο της "Χαράς".

Ζαχαροπλαστείο "Χαρά", Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 33, τηλέφωνο: 2710 223162, Facebook: Ζαχαροπλαστείο Χαρά Group 

 

3) Μεμέλι δίπλες

 

Μεμέλι δίπλες... μια ιστορία όλο γλύκα. Στο “Μεμέλι” κάθε εποχή και κάθε στιγμή βρίσκετε χειροποίητες δίπλες. Αφράτες και ταυτόχρονα τραγανές, μελωμένες με τρόπο που λίγοι καταφέρνουν, αποτελούν μοναδική εμπειρία μετουσιώνοντας τη γευστική παράδοση της χώρας μας.

Ζαχαροπλαστείο "Μεμέλι δίπλες", Διεύθυνση: Αποστολοπούλου 12 & δημητρακοπούλου, τηλέφωνο: 2710 222245, Facebook: Adrianna Stamatopoulou

 

4) Τραγανά ταρτάκια από τον Ντεγιάννη

 

Λαχταριστά, ταρτάκια με φρέσκα φρούτα εποχής, πραλίνα bueno και πραλίνα σοκολάτας. Η τραγανή χειροποίητη ζύμη τους αλλά και η γέμισή τους θα σας ξετρελάνει. Ο "Ντεγιάννης" φημίζεται για τα ταρτάκια σοκολάτας, τα οποία κάθε φορά γίνονται ανάρπαστα. 

Ζαχαροπλαστείο "Ντεγιάννης", Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 45, τηλέφωνο: 2710 242204, Facebook: Ζαχαροπλαστική Ντεγιάννης

 

5) Τούρτα Cioccolatina

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είναι η κλασσική σοκολατίνα με γέμιση γκανάζ σοκολάτας... χαρακτηριστικό που παραπέμπει και στο όνομα του ζαχαροπλαστείου "Cioccolato".

Ζαχαροπλαστείο "Cioccolato", Διεύθυνση: Σεχιώτη Τάσου & Εθνικής Αντιστάσεως, τηλέφωνο: 2710 221030, Facebook: Cioccolato

 

6) Νουά αμυγδάλου & καρυδιού

Ένα διαχρονικό γλυκό. Νόστιμο, ελαφρύ και ιδανικό για διατήρηση εκτός ψυγείου. Τα νουά αμυγδάλου - καρυδιού είναι ένα χαρακτηριστό γλυκό του "Amaretto".

Ζαχαροπλαστείο "Amaretto", Διεύθυνση: Ερυμάνθου 15, τηλέφωνο: 2710 234097

 

 7) Γλυκό παιχνίδι σοκολατόπιτας

Ζουμερή σοκολατόπιτα ικανοποιεί κάθε γλυκιά μας επιθυμία. Η ποιότητα της σοκολάτας που χρησιμοποιεί το "Γλυκό Παιχνίδι" την κάνει μοναδική.

Ζαχαροπλαστείο "Γλυκό Παιχνίδι", Διεύθυνση: Πλ. Αγίου Βασιλείου 36, τηλέφωνο: 2152151843 Facebook: Glyko Paixnidi Tripolis

 

8) Τούρτα μπαμπάς από τον Σταματόπουλο

Μία τούρτα η οποία θα σας λύσει τα χέρια και είναι αφιερωμένη στον μοναδικό άντρα μια κόρης... τον μπαμπά. Μπορείτε να την απολαύσετε από τον "Σταματόπουλο".

Ζαχαροπλαστείο "Σταματόπουλος", Διεύθυνση: Αγ. Παντελεήμονος 27Α, τηλέφωνο: 2710 238862, Facebook: Σταματόπουλος Γιάννης (Ζαχαροπλαστείο Τρίπολη)

 

9) Γαλακτομπούρεκο ποιότητας Άριστον

Γαλακτομπούρεκο...  ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού, που αποτελείται κυρίως από φύλλο και κρέμα. Το "'Αριστον" είναι ξακουστό για το σιροπιαστό πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο. Η λαχταριστή κρέμα του και το κρατσανιστό φύλλο από πάνω θα σας ξετρελάνουν.

Ζαχαροπλαστείο "Άριστον", Διεύθυνση: Χατζηχρήστου 36Α, τηλέφωνο: 2710 234449

 

10) Τούρτα πουτίγκα από τον Παράδεισο

Η παραδοσιακή τούρτα πουτίγκας παράγεται εδώ και 80 χρόνια από τον "Παράδεισο". Έχει θρέψει 3 γενιές και απευθύνεται σε κλασικούς λάτρεις παραδοσιακών γλυκών.

Ζαχαροπλαστείο "Παράδεισος", Διεύθυνση: Αγ. Κων/νου 100, τηλέφωνο: 2710 222835, Facebook: Παραδεισος Ζαχαροπλαστειο-Cafe

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.