Αφιερωματα

Τρίπολη: "Αχρωματοψία" ή ανευθυνότητα; (photos)

Στην Τρίπολη του 2019 αντικρίζει κανείς απαξιωτικές για την πάλαι ποτέ διεκδικήτρια του τίτλου της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021" πόλη!

Μας αρέσει, δε μας αρέσει, αυτή είναι η εικόνα, που αντικρίζει κάθε οδηγός ή πεζός, μίμος κάτοικος ή επισκέπτης, Έλληνας ή ξένος στους δρόμους της Τρίπολης...

Και δε μιλάμε για κάτι αδιανόητο, ούτε για πυρηνική φυσική! Μιλάμε για κάτι, που είναι αυτονόητο και, σαφώς, απαράδεκτο ως εικόνα και ως πραγματικότητα για την πρωτεύουσα της ιστορικής Αρκαδίας, αλλά και για κάθε πόλη μίας ευρωπαϊκής χώρας!

Πρόκειται, αναμφισβήτητα για αδιαφορία ή -και- αδιαφορία των αρχόντων της Τρίπολης; Πρόκειται για ελλιπείς οικονομικούς πόρους ελέω οικονομικής κρίσης; Πρόκειται για ανευθυνότητα, έλλειψη παιδείας, έλλειψη σεβασμού, ηλιθιότητας και παντελούς "καφρίλας" από πλευράς πολιτών;

Θα μου πείτε: "Ε και; Αυτά φταίνε για τα τροχαία;" Λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι κοινό μυστικό, το πού οφείλονται τα τροχαία! Όμως, εδώ αναρωτιέμαι, πού πραγματικά οφείλεται αυτή η εικόνα της Τρίπολης. Μιας ιστορικότατης πόλης, μίας πρωτεύουσας, που θέλει να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία της, αλλά, δυστυχώς, φέρεται με παντελώς αντίθετο τρόπο!

Και ερωτώ: ένας δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η σήμανση στους δρόμους της πόλης μας; Δε μας φτάνουν οι λακούβες, οι οποίες, ω αίφνης, μπαλώθηκαν κακήν κακώς πριν το Πάσχα και αποκαθίστανται προεκλογικά; Δε μας φτάνει το πρόβλημα της στάθμευσης, που ωθεί τη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών σε παράνομη στάθμευση; (κατά τα άλλα διαγραμμίσαμε θέσεις στάθμευσης για ένα πρόγραμμα, το οποίο ποτέ δεν υλοποιήθηκε!)

Η δημοτική αρχή, πάντως, του κυρίου Δημήτρη Παυλή έχει δεσμευτεί για αντικατάσταση σημάτων και τοποθέτηση νέων -τουτ' έστιν "αποκατάσταση" σημάτων- σύμφωνα με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη!

Αλήθεια, αυτή πότε θα εφαρμοστεί;

Μέχρι τότε... "θαυμάστε" εικόνες από ένα και μόνο μικρό τμήμα της Τρίπολης (περιοχή από διασταύρωση Ναυπλίου με Μουντζουροπούλου,, Ειρήνης Μπακοπούλου, Παπαρηγοπούλου, Αγίου Κωνσταντίνου, Εθνικής Αντιστάσεως, Χατζιχρήστου, Καλαμών, Μεταμορφώσεως, Δήμητρος, Δούνια)...

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.